The Mini Bottle Gallery

The Mini Bottle Gallery innehar verdens største samling av miniatyrflasker!

Av museets totalt 53.000 flasker, er 12.500 utstilt i over 50 unike installasjoner.
Museet har 1500m2 med utstillingsflate fordelt på 3 etasjer.

Vårt magiske museum er åpent for publikum lørdager & søndager*
40 500 småflasker er strengt bevoktet i flaskehvelvet (Benny bankboks Tlf: 47757997).

Åpent for publikum lørdager og søndager
fra 12:00 til 16:00
Inngangsbilletter:
VOKSEN : 85,- | NOK, BARN : 35,-
 

Send oss en forespørsel
Bestill her

eller kontakt oss på post@minibottlegallery.com

Omvisning i museet kan bookes alle dager på forespørsel!
(minimum 10 personer eller 2900,-)

 

 • At first, this didn’t sound like something we would enjoy, but I was glad we decided to visit. Lots of cute, hilarious, silly, quirky, and bizarre displays make this a very entertaining museum to enjoy! The place is packed with mini bottles from around the world, all with various themes. It’s a very unique place with lots to see, so it’s definitely worth the visit!

  Anige

 • Vi hadde gleden av å besøke dere i går, og jeg vil gjerne få sende noen rosende ord :-) Vår vertinne gjorde en super jobb, humor, kunnskap og humør som holdt hele kvelden gjennom, ære være henne hun gjorde mye av kvelden for oss. Maten var eventyrlig ! og oppmerksomhet og hensyn til allergiker overgikk det meste av det jeg har sett tidligere! Og selvfølgelig stedet i seg selv, et fantastisk konsept!  Dere anbefales sterkt :-) Tusen takk for oss !!

  Knut

 • En hilsen for å takke for et kjempe-opplegg!! Vi er såååå fornøyde og alle gjester har i etterkant rost dere for et topp arrangement!!!  Tusen takk for at dere hjalp oss å gjøre festen så spesiell og fin!

  Monica

 • Et fantastisk spennende sted å feire en 50 åring. Maten var utsøkt, vinen likeså. Herlig konsept som anbefales til jubileer, selskaper og seminar.

  Kari, 50 års feiring

 • Hjertelig velkommen til vårt unike museum og selskapslokale! En perle i hjertet av Oslo sentrum. Vi gleder oss til å høre fra deg!

  Småflaskeprinsessen

En småflaskehistorie utenom det vanlige

Historien om de små flaskene startet i det ringneske år 1961, da Christian bare var 7 år gammel. Av sin reisende far mottok han sin første flaske - en tom småflaske med merke Gordons Dry Gin. Denne flaske-gaven skulle bli starten på det som senere utviklet seg til å bli et annerledes-museum, en lekeplass, et samlingspunkt og et univers som ikke finnes maken til noe annet sted. 

Christians tippoldefar etablerte erværdige Ringnes Bryggeri i 1877, og kanskje kan interessen for flasker spores tilbake dit. Kombinert med en ekte samleglede og en far som var forretningsreisende i utlandet, fikk Christian gradvis utvidet flaskesamlingen sin over årene. Med sans for orden og oversikt, registrerte Christian hver eneste småflaske i "flaskeboken for Ivar Aasens vei 28".
Sammen med Christians første småflaske, er notatboken et av museets kjæreste eiendeler i dag.

I 1983 fortsatte samlingen inn i ekteskapet, og Christians kone var forståelig nok lite begeistret for alle småflaskene som han insisterte skulle pryde parets første leilighet. Etter en ulykke hvor hyllene med de kjære småflaskene raste ned fra veggen, ble de pakket bort for en periode. Det sies at Christians kone smilte godt. På et senere tidspunkt hentet Christian derimot flaskene frem igjen - etter oppfordring om å skaffe seg en hobby, og drømmen om et småflaskeunivers skulle bli vekket til live igjen.

1996 var året da Christian gikk til innkjøp av Kirkegaten 10, en ideell beliggenhet for store drømmer midt i Oslos museumsdistrikt. Fire år senere startet prosjekteringen av museet, og i mai 2003 åpnet The Mini Bottle Gallery sine museumsdører for verden, og en guttedrøm var blitt til realitet.

Som med alle univers pulserer småflaskeuniverset og lever sitt eget liv, og har siden åpningen stadig vokst og blitt mer komplekst. Mens alle besøkende kan nyte alle finurlighetene og bli forbløffet over grandiositeten av universet, fortsetter småflaskehistorien videre...

 

 

 

Kontakt oss

Email: post@minibottlegallery.com
Tlf:+47 23 35 79 60

Ankomst:
Buss 30 og 31 til kvadraturen
Trikk 12,13 og 19 til Dronningens gate
Tbane til Stortinget/Jernbanetorget
Omtrent 5 minutters gange fra Jernbanetorget

The Minibottle Gallery A/S
Kirkegaten 10
0153 Oslo

 

 

Våre åpningstider:

Lørdager 12.00-16.00

Søndager 12.00-16.00


Book ditt neste event hos oss!

Ta kontakt på telefon 23 35 79 60 eller kristin@minibottlegallery.com 

Du kan alltid booke våre selskapslokaler utenom åpningstidene!

//

 

 

Our opening hours:

 

Saturdays 12.00-16.00

Sundays 12.00-16.00Book your next event with us!

Contact us on telephone 23 35 79 60 or kristin@minibottlegallery.com

You can always book our venues outside the opening hours!